2014. május 13., kedd

Töltött póréhagyma csőben sütve

Kedves sógornőmmel készítettük ezt az ételt. Fantasztikus szakács, elképesztő ötletekkel. Mindig újít, és inspirál! Tulajdonképpen neki is indítania kéne egy blogot, biztos rajongója lennék. :) Azt mondják, a konyhában épp elég egy szakácsnő, de vele nagyon jó az összhang, és a főzés igazi móka. Ezt a receptet ő említette nekem, és kis idő múlva már lelkesen lyukasztottuk a póréhagymákat. Íme az eredmény…



Hozzávalók:
  • 3 póréhagyma
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 kis tejföl
  • 15 dkg sajt (parmezán is nagyon passzol hozzá)
  • olívaolaj
  • vaj
  • bors

Tisztítsuk meg a hagymákat, majd vágjuk kb. 10 cm-es darabokra. Belsejüket egy fakanál nyelével nyomkodjuk ki úgy, hogy a felső két réteg maradjon meg. Forró vízbe dobjuk bele őket, és pár percig pároljuk, majd tegyük félre.
A kinyomkodott belső részt kockázzuk fel, és egy kis olívaolajon pároljuk puhára. Keverjük a húshoz, majd sózzuk, és borsozzuk az egyveleget.
Töltsük meg a hagymákat a húsos keverékkel, és fektessük őket egy kivajazott üvegtálba. A töltéshez mi egy habkinyomót használtunk, így percek alatt megvoltunk a művelettel.
A hagymák tetejét locsoljuk meg sós tejföllel, és a reszelt rajttal.
Fólia alatt süssük kb. 180 fokon, majd ha a hagymák megpuhultak (kb. 45 perc), akkor pirítsuk meg a tetejét.

Tipp: Vegetáriánus formában is el lehet készíteni, pl. rizzsel vagy paradicsomos bulgurral töltve!


2 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések