2014. március 28., péntek

Céklafasírt

Gyermekkori emlékeim a céklával, a savanyúságban kimerültek. Sosem rajongtam érte de igazából egyik savanyúságért sem. Saját gasztroblog kellett ahhoz, hogy eljussak egészen a céklás csokoládétortáig, majd az egyik kedvenc fasírtomig.
Kedves barátnőm Zsuzsi, szintén nagy konyhatündér, olyannyira, hogy időnként feltankol nekem rengeteg préselt céklát. Ugyanis ők meg a levét fogyasztják rendszeresen. Így mindenki jól jár :)

A zöldségpésből visszamaradt céklához, reszelünk még sárgarépát, krumplit. Hozzáadunk apróra vágott vöröshagymát és lilahagymát. Sózzuk, borsozzuk és római köménnyel, kevés chilivel fűszerezzük.
A felvert tojást is belekeverjük.(elhagyható) Hozzáadunk kukoricalisztet és zsemlemorzsát.
Ha van időnk akkor kicsit pihentessük a hűtőben, majd kis pogácsákat formázunk és olajban kisütjük. 
2-3 perc alatt átsül mindkét oldala.
Melegen és hidegen is nagyon finom. Joghurtos mártogatóssal kínáljuk.




Hozzávalók:

  • kb. fél kg céklahús (zöldségprésből visszamaradt)
  • 2 nagy sárgarépa
  • 1 nagy krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 1 lilahagyma
  • só, bors, rómaikömény, őrölt chili
  • 2 kanál kukoricaliszt
  • 1 tojás (elhagyható)
  • zsemlemorzsa (amit felvesz, ízlés szerint)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések