2013. augusztus 1., csütörtök

Szezámkrémes, dióolajos pizza, füstöltsajttal

A játékunk lezárult, örömmel tudatjuk, hogy szerencsés nyertesünk Székelyhídi Krisztina! Gratulálunk és jó kisírletezést kívánunk a nyereményéhez! Krisztina kérlek írj nekünk: info@tearoom.hu

A kiváló alapanyagokból készült Donum Terrae termékek igazán inspirálóan hatottak ránk a konyhában. Íme harmadik receptünk az általuk készített termékekből. Készítsétek el Ti is ezt a remek sajtos, diós csemegét. Kitűnően variálható többféle sajttal, magvakkal.


Hozzávalók a tésztához:

  • 1.5 dl tej
  • 2.5 gr élesztő
  • kis barnacukor
  • 30 dkg liszt
  • 6 dkg dió durvára törve (sodrófával törjük össze)
  • 3.5 gr dióolaj
feltét:
  • 2.5 dl főzőtejszín
  • kb 2 evőkanál szezámkrém
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • só, bors
  • szezámag
  • dió
  • füstöltsajt
  • rukkola
Az élesztőt a tejben, pici cukorral futtasuk fel. Adjunk hozzá a dióolajat, lisztet, diót, sót. Kavarjuk össze fakanállal majd kézzel gyurjuk át alaposan. Fedjük le és hagyjuk 30 percet kelni a tésztát.
Addig készítsük el a feltétet. A tejszínbe kavarjunk két evőkanál szezámkrémet, 1 evőkanál olivaolajat végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Kenjük a megkelt, kinyújtott tésztára, reszeljünk rá füstöltsajtot és szórjuk meg szezámmaggal, dióval. Előmelegeített sütőben (200 fok) sütjük. Tálaláskor megszórjuk friss rukolával. (kb 3-4 db 24 cm-es pizza jön ki az adagból)
Esti borozáshoz vacsorának vagy előételnek ajánljuk.

1 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések