2012. július 23., hétfő

Spagetti szárított paradicsomos pikáns szósszal

Ha 3 dolgot kéne választanom, amiről nem tudnék soha lemondani, az a paradicsom, a tészta és a chili lenne. (A harmadik helyért azért nagyon küzd a fagyi is...) Épp ezért amikor ez a három dolog egy helyen és egy időben találkozik, akkor tuti végem van. De ugye nem lehet állandóan csípős paradicsomos tésztán élni, főleg ha az ember állandóan új kreációk kutatásán fáradozik.
Gondolom ezek után kitaláltátok, hogy ez a recept a klasszik paradicsomos tészta továbbfejlesztett változata, és nem is rossz! :)



Hozzávalók:
  • 250g fokhagymás-chilis spagetti tészta (én az Ázsiában szereztem be)
  • 1 ek. olívaolaj 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5-6 db szárított paradicsom apróra darabolva
  • 1 ek. házi medvehagyma pesto (de jó a boltban kapható zöld, vagy piros pesto is)
  • 1 konzerv paradicsom 
  • fél maréknyi bazsalikom összetépkedve
  • 1 csokor petrezselyem darabolva
  • fél citrom leve
  • só 
  • bors 
  • (chili)
  • fetasajt a tetejére

A tésztát tegyük fel főni egy kis sóval és olajjal. A fokhagymát törjük össze, egy kis olívaolajon pirítsuk fél percig az apróra darabolt szárított paradicsommal, majd rögtön dobjuk rá a pestót. Ezután jöhet a konzerv paradicsom, ami ha nem darabos, akkor még a konzervdobozban egy késsel nagyjából összedarabolhatjuk. Sózzuk borsozzuk, és ha nem chilis tésztával tálaljuk, akkor tegyünk hozzá egy kis chilit is. Ha a szószunk rottyant egyet, akkor húzzuk le a tűzről, dobjuk bele a bazsalikomot, a petrezselymet, majd locsoljuk meg egy kis citromlével. A tésztára halmozzunk egy jó adag pikáns szószt, és a csípős ízek ellensúlyozására szórjuk meg jó minőségű krémes fetasajttal a tetejét. Végül jól mutat egy kis plusz pesto és bazsalikomlevél a tetején!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések