2012. július 4., szerda

csirkefalatok kókuszlisztes panírban, barbecue-s, mustáros szósszal

A vasárnapi rántothúst is lehet egészségesebben ha panírnak csak tojást és kókuszlisztet használtok. Míg a süteményeknél a végeredményben nem érződik, a panírnak nem tagadás van egy kis kókusz íze. Nekem kifejezetten új ízélmény sőt kurkumával fűszerezve akár egy kis indiai hangulat is kerülhet az asztalunkra.



Kókuszlisztről: 
A kókuszliszt nem azonos a ledarált kókuszreszelékkel. Friss kókuszhúsból készítik, amit szárítás és zsírtalanítás után finomra őrölnek, mely a búzaliszthez hasonló állagú. Sokoldalúan felhasználható alternatíva fehérlisztre, gluténmentes, alacsony a szénhidráttartalma és rendkívül magas a rosttartalma.
100 gr termékben:
259 kcal
19.3 gr fehérje
26.4 gr szénhidrát
8.6 gr zsír
tearoom12 kuponkód beírásával 10% kedvezményt kapsz, ha a biobolt.e-tar -ról rendeled meg! 

A csirkemellet csíkokra vágjuk, Sózzuk, borsozzuk és kurkuma, római kömény keverékével befűszerezzük. 1-2 tojást enyhén felverünk és egy nagy tálban elkeverjük a hússal. Kb 10 dkg kókuszlisztel (ami a tojás miatt rátapad) jó alaposan átforgatjuk. Serpenyőben felforrósított olivaolajban kisütjük.

A szószhoz egy kis fej vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát apróra vágunk és olivaolajon üvegesre pirítjuk. Közben egy mozsárba tesszük a színes borsot a chilipaprikát, füstsót, tengeri sót, majorannát, rozmaringot, köményt és alaposan össedolgozzuk. Persze tökéletesen megfelel egy barbecue fűszerkeverék is. Egy tálba kiöntjük a paradicsompürét, hozzáadjuk a fűszereket, a kis cukrot (nyírfa), fél citrom levét, és jól elkeverjük. Hozzáöntjük a hagymához és kevergetve összefőzzük. Ha elkészült, levesszük a tűzről. Fél fej vöröshagymát és egy erős zöldpaprikát apróra vágunk és nyersen a szószhoz keverjük. Végül mustárral keverjük össze. Aki szereti a csípős pikáns szószt nem fog csalódni. Nagyon jól passzolt a lágyabb ízű kókuszos csirkefalatokhoz. Jó mártogatást!




Hozzávalók:
  • 2 filézett csirkemell
  • 2 tojás
  • kb. 10 dkg kókuszliszt - 26.4 g CH
  • kurkuma, római kömény, só, bors
  • olivaolaj

szósz:
  • 150 gr paradicsompüré
  • fél citrom leve
  • 2 ek mustár
  • 1,5 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • barbecue fűszerkeverék
  • vagy  színes bors, chilipaprika, füstsó, tengeri só, majoranna, rozmaring, kömény
  • erős zöldpaprika
  • olivaolaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések