2012. április 6., péntek

Húsvéti dekoráció

Minden évben megvannak a húsvéti trendek amikkel újíthatunk, de éppúgy megvan a hangulata a nagymama által örökölt klasszikus tojásdíszeknek is. Az ünnep lehet hagyományos, vagy épp modern, esetleg a kettő ötvözete, a lényeg, hogy figyeljünk oda a részletekre, és hangoljuk össze az asztal, a lakás és a kert díszeit is, hogy végül egy szép egységet stílus alakulhasson ki.
Idén összegyűjtöttük kedvenceinket, amikkel reméljük sikerül ötletet adni, és még szebbé varázsolni az ünnepet a család, a barátok és persze a locsolók számára is! :)

A TOJÁSFESTÉS


1. Egyszerű pasztell alapszín, és egy kis barna festék az elhasznált fogkefén - színes, mégis természetes hatást eredményez. 2. és 6. Használj Sablont, a legjobb az öntapadós matrica! Vágd ki a formát, ragaszd a tojásra, és fest körbe egy színnel a tojást. 3. Szintén természetes hatást kelt, ha meghagyod a tojás eredeti színét, és fehérrel fested rá a mintát. Szöveget, vagy neveket is írhatsz rá, így készen van a személyes ajándék, és egyben az "ültetőkártya" is. 4. Látványos hatást érhetsz el, ha egy alapszínnel megfested a tojást, majd szép kis tavaszi matricákkal díszíted. 5. Klasszikus festés modern köntösben. Fogj néhány szép levelet, tedd a tojásra, húzz rá egy harisnyadarabot, és jó szorosan kösd rá. Tedd az egészet a festékes vízbe. Fontos, hogy a lehető legfehérebb tojásokat használd ehhez a technikához!


AZ ASZTAL


















































































Ha túl vagy a tojásdíszítésen, vagy a tojásdíszek megvásárlásán, akkor azokból kiindulva elkezdődhet az ünnepi asztal és a lakás feldíszítése. Számunkra a természetes vonalak, és a vidéki stílus a legkedvesebb, amit finom pasztelekkel, vagy (a kicsit bátrabbak számára) az élénkebb színekkel épp úgy ki lehet fejezni. Használjunk rusztikus anyagokat, sok sok élő virágot, kis kosárkában tojásokat (akár festetlent) masnit a borospohárra vagy a széktámlára és ültetőkártyát amit mi magunk készítünk, a személyes hangvétel kedvéért. Az asztaldíszek gazdagsága és összhangja azt is kifejezi, hogy milyen szeretettel készülünk az ünnepre.


DEKORÁCIÓ A LAKÁSBAN ÉS A KERTBEN

1. Hozzánk az ajándékot mindig a kertbe "tojta" a nyuszi. :) Ha ez nálatok is így van, akkor a kert sem maradhat díszítetlenül. Használj kis szélpörgőket, és lufikat, amik az eldugott ajándékok felé vezetnek. A lufikba is rejthetsz apróságokat, a gyerekeknek nagyon fog tetszeni! 2.-3. Készítsetek girlandokat papírból, vagy színes tojásokból, amiket kint és bent is használhattok díszítésre. 4. Gyertyatartó és váza kombinációval, telis tele tojással. Azaz 3 az 1-ben! 5. A natúr stílus kedvelőinek. És ne feledjük, az előszoba, ablakpárkány, kisebb sarkok és zugok a legalkalmasabbak a díszítésre, hiszen itt zavartalanul csodálhatjuk kreációinkat. 6. A klasszikus barkaág modern változata. Keress ágakat, fújd le fehérre, és akaszd rá a díszeket. Egy kopott vödör, és néhány nehezéknek bele állított kő, jó alapot fognak adni ennek a szépséges dísznek.


APRÓ ÖTLETEK



1. Nevezz ki egy kis asztalt a cukiságoknak. Lehet itt csokinyuszi, vagy az általad készített kekszek, és száraz sütemények. Szórhatsz kis tálkákba színes cukrokat is, vagy marcipán répákat. Így a vendégek, vagy a locsolók bármikor kiszolgálhatják magukat. 2. Készíts nyusziszalvétát, videó itt.
3. Mehet szintén a kisasztalra a gyerekeknek, de ha jó az idő a piknikkosárban is jól mutat! 4. 3. Három dolog kell a kis kertedhez: Nápolyi, csokikrém, és marcipán, vagy cukorrépa :) 5. Apró ajándékoknak való ez az aranyos nyusziboríték. 6. Aki szereti az aprólékos kézimunkát, annak ajánljuk, a végeredmény pedig ez a csodálatos tojás-virágtartó. 7. Befőttesüvegbe zárt cukiságok, avagy az ehető díszek... 8. Színes cukorkákat, vagy apró sütiket tarthatunk ebben a papírrépában. Hasonlót mi is készítettünk, amit letölthetsz itt.


TEAROOM AJÁNDÉKOK
1. Nyuszikekszeket készítettünk, és hozzá papírdobozt, három féle színben: rózsaszín, sárga, kék. Recept itt. A doboztokat letöltheted a blog jobb oldalán! 2. Répadoboz letöltése itt. 3. Muffinba szúrhatod, vagy az asztalra teheted, de díszként is használhatod ezeket a kis kártyákat. Itt töltheted le. 4. Tojástartó papírból. Négy féle színben készítettük el neked! Itt letöltheted. 5. Az ajándékkísérők sem maradhatnak el, 9 féle színből válogathatsz. Letöltés itt!

Ezekkel az apró ajándékokkal kívánunk nektek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

A TeaRoom lányok



forrás:

2 megjegyzés:

  1. Atyaég... kedvem lett tojást festeni :) Kár,hogy nem hamarabb volt ez a bejegyzés,mert holnap nem bizos,hogy lesz időm mindent beszerezni :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekeztünk olyan tojásfestéseket összeszedni, amelyek valamelyest gyorsabban kivitelezhetőek. Hátha lesz még egy szabad órád nekiállni! Ha így lesz, akkor majd írd meg a tapasztalataidat... Jó készülődést kívánunk neked!

      Törlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések