2012. február 27., hétfő

Farsangi cupcake

Nagyon egyszerű dologról van szó. A hagyományos muffin senkinek nem okoz olyan nagy erőfeszítést, és ha ezen túl vagyunk, akkor már csak egy kis időre, elszántságra, és kreativitásra van szükségünk. Ez alkalommal először használtam a süti tetejét kreatív felületként a farsang témára. Bátorítok mindenkit, hogy találjon egy jó kis témát, vagy akár szülinapra a hagyományos torta helyett készítsen ezúttal ötletes cupcake-eket! :)


Hozzávalók 15 mini muffinhoz:
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 5 dkg keserű kakaópor
  • 2 ek. tej
  • 4 ek. baracklekvár
  • 15 dkg puha margarin
  • 2 tojás
  • 5 dkg tört csokoládé 
Hozzávalók a vajas krémhez:
  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • kevés víz
  • (ételfesték)
Ha a vajat szeretnénk kihagyni, akkor készíthetjük mascarpone-s krémet is:
  • 25 dkg mascarpone
  • porcukor ízlés szerint
  • (ételfesték) vagy lekvár, de akkor figyeljünk a porcukor mennyiségére!
A csokis muffin hozzávalóit összekeverjük,  a muffinpapírokat feléig töltjük. Ez esetben az a lényeg, hogy csak a papír tetejéig jöjjön fel, és viszonylag egyenes maradjon, a rá kerülő krém miatt. 170 fokon kb. 20 percig sütjük, és hagyjuk kihűlni. A vajas vagy mascarponés krémet habverővel összedolgozzuk, és lekvárral,  ételfestékkel, vagy összeturmixolt gyümölccsel színezzük. Habzsákba tesszük, és körkörösen rányomjuk a krémet. Színes cukorkákkal, csokireszelékkel, marcipánnal díszíthetjük.

Én ezúttal barátainkat leptem meg egy farsangi házibuli alkalmával! :)





2 megjegyzés:

  1. Helló, nem találom az e-mail címeteket, írnátok a nemisbeka@yahoo.com-ra? Köszi!

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések