2012. január 13., péntek

Trüffelkrémes csoki

A trüffelkrémes csoki a kedvencem, így a krém előállításával már kísérleteztem itthon. Most először viszont sikerült reprodukálni a boltban kapható minőségi trüffelcsoki ízét. Abszolút nem kell nagyon profi dolgokra gondolni, egy kis munka és egy 1000 Ft-os forma segítségével bárki reprodukálhatja a műveletet. Most a profi csoki készítők biztosan hümmögnek, hogy hát a temperálás, meg a polikarbonát forma és persze a hőmérő. Igen, persze, úgy a profi. De, ha egyszerűen szeretnénk valami nagyon finomat, akkor higgyétek el, ez a verzió tökéletes.
Most Dolce Vita Rigó Jancsi krémét használtam tölteléknek.Tényleg isteni lett!



Hozzávalók ( kb. 2 táblához):
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 tojás
  • 0,6 dl habtejszín
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 dkg vaj
  • 200 g étcsoki

A csokoládét és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk. A tojássárgáját 1 ek cukorral keverjük habosra. A tojásfehérjét a másik 1 ek cukorral alacsony fokozaton verjük habbá. A habtejszínt is verjük habbá. A tojássárgáját keverjük el a csokival, majd adjuk hozzá a habtejszínt. A csokis keveréket fokozatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Rakjuk a keveréket 1 órára hűtőbe.
A csokiformát gőz felett vagy mikroban olvasztott csokival kenjük ki és rakjuk hűtőbe 20 percre. Vegyük ki és hideg trüffelkrémmel töltsük meg a kockák mélyedéseit majd öntsük rá a maradék olvasztott csokit. Az asztalhoz ütögetve egyengessük el a csokit, hogy mindenhova menjen. Ilyenkor a felesleges levegő is távozik buborék formájában. Tegyük hűtőbe 1 órára, majd borítsuk ki a formából.


9 megjegyzés:

  1. Tökéletes szerintem is. Ezt a csokoládéformát Magyarországon vetted? Pártai Gabi

    VálaszTörlés
  2. Én azon hümmögök, hogy milyen jól néz ki! Nagyon klassz!

    VálaszTörlés
  3. Gabi, igen itthon vettem, gasztroshop-ból. Nem egy nagy összeg, de csodákra képes :)
    http://gasztroshop.hu/index.php?productID=818

    Köszi mindenkinek :) Próbáljátok ki!

    VálaszTörlés
  4. Edina!
    A 20 dkg vagy a 10 dkg étcsokiból készítetted el a trüffelkrémet? Ki szeretném próbálni és így az elején elakadtam. Köszi a segítséget!

    VálaszTörlés
  5. Erzsébet, 10 dkg étcsokiból, de ha csak 15 dkg-osat kapsz, az se fog megártani neki :) Hajrá! :)

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések