2011. december 21., szerda

Marcipános szaloncukor



Még mindig nem késő karácsonyi meglepetést készíteni. Ráadásul az ehető édességek szinte mindenkinél sikert aratnak.
A receptért köszönet Makra Eszter anyukájának.


A darált mandulát összekeverjük a porcukorral, bourbon vaniliáscukorral, mandula aromával és annyi habtejszínnel, hogy massza állagot kapjunk. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk. A marcipánmasszából kis nudlikat gyúrunk és a csokiba forgatjuk. Sütőpapíros tálcán hagyjuk megdermedi a csokiba mártott bonbonokat. Karácsonyig rejtsük lehetőleg jó hűvöshelyre és persze, hogy ne essünk kísértésbe mert nagyon finom.
Az elkészült szaloncukrokat különféle színes papírba be is csomagolhatjuk.


Hozzávalók:

  • 30 dkg mandula darálva
  • 10-15 dkg (ízlés szerint porcukor)
  • 1 bourbon vaniliáscukor
  • mandula aroma
  • habtejszín
  • 3 tábla étcsoki

1 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések