2011. március 18., péntek

Brokkolikrémleves

Házi párbeszéd:
"- Jó lenne ha nem zabálnánk már annyit...
- Ha nem főznél annyit...
- Akkor valami egészségesebbet...
- Jaj, de az nem finom!
- Na figyelj csak...
......
-Hmmmm, óóó, ..."

Egy fazékban, kevés vajra felteszek egy kisebb fej, apróra vágott vöröshagymát. Kevergetem, sózom, majd a felaprított petrezselymet is rádobom. Egy két kavarás és felöntöm vízzel, majd a rózsáira szedett brokkolit beleteszem. Öntök még hozzá annyi vízzet, hogy ellepje, majd sózom, borsozom és egy kis szerecsendióval fűszerezem. Ha a brokkoli puhára főtt, hozzákavarom a tejszínt. Ha szükséges, még pótolom a fűszereket és összeturmixolom. Ízlés szerint lehet benne hagyni néhány egész brokkolit. Tálaláskor pirított kenyérkockával és reszelt füstöltsajttal lehet fokozni.
Ha valaki diétásabban szeretné, a tejszínt ki lehet hagyni, csak nem érdemes :)

Hozzávalók:
  • egy fej brokkoli
  • kis fej vöröshagyma
  • petrezselyem
  • 2 dj tejszín
  • só, bors, szerecsendió

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések