2011. február 23., szerda

Boci-boci tarka, túros, kakaós piskóta

A világhálón, boci süti néven rengeteg változatban megtalálható, nagyon ínycsiklandó képekkel, nem
is csoda, hogy nekem is ki kellett próbánom. Csak még egy kis mazsolával és csokireszelékkel beújítottam. Nagyon könnyű, puha süti lett belőle, bár nekem kicsit a ronda és finom kategóriára sikeredett :)

Hozzávalók:
  • 18 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 cs. sütőpor
túros részhez:
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 5 dkg búzadara
  • 1 citrom héja
  • mazsola

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat és a kakaóport, majd a sütőporral összekevert lisztet. A tojásfehérjéket habbá verjük (hozzáadott kevés cukkorral keményebb lesz) és óvatosan belekeverkük a kakaós masszába.

A túrót keverjük össze a tojással, a kristálycukorral, a van.cukorral, a reszelt citromhéjjal valamint a búzadarával.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a kakaós masszát. Egy kanállal foltokban "belepötyögtetjük" a túrósat. A mazsolát előre belekeverhetjük a túróba, (másodszor így csináltam) de akkor is jó, ha rászórjuk a legvégén, ahogyan a csokireszeléket is. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 30 perc alatt süssük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések