2011. január 28., péntek

Fasírtban, szezámmaggal

A fasírtnál sincsenek szabályok. Lehet kreatívkodni bátran. Vegyünk egy adag marha és pulyka darálthúst. Keverjük el, tejben áztatott rozskiflivel, tojással és sózzuk, borsozzuk. Fűszerezzük majorannával, apróra vágott fokhagymával és vöröshagymával. Tehetünk még bele pirospaprikát, esetleg valami stake fűszerkeveréket, és friss petrezselymet. Ami újdonság, szórtam bele szezámmagot.
Jó alaposan elkeverjük (fakanállal vagy kézzel) és sütés előtt zsemlemorzsába forgatjuk a kézzel gyúrt fasirtpogácsákat.
Köretnek készíthetünk hozzá cukkinis, zöldséges rizst. A hagymán a cukkinit megpiritjuk, sóval borssal. Hozzáadjuk a vegyes zöldséget (cukorborsó, répa, karfiol) és kakukkfűvel ízesítjük.
Ha maradna előző napról krumplipüré mint nekem, akkor felhasználhatjuk krokettnek és a fasírt mellett az olajban kisüthetjük. A krumplipüréhez lisztet, tojást keverünk. Ha kell még sózzuk de hozzákevehetünk apróra vágott petrezselymet is, hogy szép zöld pöttyös legyen. A kis rudakat, sütés előtt szintén zsemlemorzsába forgatjuk.

Hozzávalóka fasírthoz:
  • pulyka és marha darált hús
  • 2 rozskifli
  • 1,5 dl tej
  • 2 tojás
  • szezámmag
  • só, bors paprika
  • majoranna
  • fokhagyma, vöröshagyma
  • stake fűszerkeverék
  • friss petrezslyem
  • zsemlemorzsa



3 megjegyzés:

  1. Krumplipürét krokettnek? Zseni vagy! :)

    VálaszTörlés
  2. na a szezámagot kifelejtettem ez van amikor kreaívkodik az ember, már elfelejtem legközelebbre, na erre jó a blog :)

    VálaszTörlés
  3. én egyszerűen csak fasírtkirálynőnek foglak hívni, még a "Ki a fasírt" után is meg tudsz lepni! :)

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések