2010. szeptember 14., kedd

Hagymás kolbászos pite

Egyik este eszembe jutott az új pitesütő, ami már hetek óta várt rám a polcon, hogy végre felavassam. Azért praktikus hogy legyen ilyen otthon, mert szinte bármilyen hozzávalóból ízletes vacsorát vagy épp desszertet lehet összedobni. Nézzük azon az estén mi volt a hűtőben:

Hozzávalók

a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • fél dl tejföl
  • fél kk cukor
  • 1,25 dkg élesztő
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kk só

a töltelékhez:
  • 1 vöröshagyma
  • 1 lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél rúd kolbász
  • 25+5 dkg sajt
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 2 tojás
  • színes bors


A tésztát összedolgozzuk, és 30 percre félre rakjuk. Közben vékony körszeletekre vágjuk a hagymákat és a kolbászt, felaprítjuk a fokhagymát. Egy kis olajon megpirítjuk a fokhagymát és rádobjuk a hagymakarikákat, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon megfonnyasztjuk. Amíg megpuhulnak elkészítjük a töltelék öntetét. A lisztet a tejjel a tejföllel és a 2 tojással összekeverjük, majd sózzuk borsozzuk. Elővesszük a tésztát és kör alakúra nyújtjuk, majd belefektetjük a formába úgy hogy a tésztának oldalt peremet készítünk. Az alját villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel sütés közben. A megpuhult hagymákat a tésztára fektetjük, aztán jöhetnek a vékonyka kolbászszeletek, és 25 dkg sajt. Végül ráöntjük az öntetet, és megszórjuk a tetejét 5 dkg sajttal. 170 fokon 45 percig sütjük.

3 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések