2010. szeptember 13., hétfő

Fánk jönni amerika

A hétvégén megajándékoztak egy minifánk sütővel, de ez nem ám akármilyen. Amerikai! Így hát amerikai fánk receptet kellett felkutatnom. Sikerült is, találtam párat, első olvasásra a tészta hasonló volt mint a palacsintáé, és láss csodát, az íze olyan is lett. Egy jó háromnegyed óra alatt sült ki a két emberes mennyiség. Ami aztán 5 perc alatt elfogyott. Gyerekzsúrra ajánlanám nagyon mutatósak az apró fánkocskák, de mégsem olyanok mint ha a forró olajban sültek volna. Viszont kalóriában annál kevesebbek.
Akinek nincs ilyen sütője ne keseredjen el, forró olajba is lehet a tésztát kanalazni, és van egy harmadik, köztes megoldás is: fánkütés a sütőben.

Hozzávalók 2 személyre
  • 2 tojás
  • 1 kefir
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • fél csomag sütőpor
  • 8dkg liszt
  • porcukor
  • baracklekvár
A hozzávalókat a liszt kivételével összekeverem, majd a végén hozzáadom a lisztet is. Miután az egészet jól elkevertem, 5 percet hagyom állni, majd a kívánt módon kisütöm.
Porcukorral, lekvárral, csokoládé vagy vaníliaöntettel kínálhatjuk. A tésztához keverhetünk darált diót-mogyorót, kakaóport, reszelt csokoládét, vagy aprított mandulát.
(A receptet köszönjük Chelsea-nek.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések