2010. augusztus 26., csütörtök

Nem minden az, aminek látszik

Piskótatekercs de mégsem. Ez egy sós omlett ami bármivel tölthető csak fel kell tekerni majd jókat szórakozni, hogy a kedves vendégek nem tudják mire vélni az ismerős formát és gyanakodva szemlélik. A vége minden eseteben az üres tányér és garantált siker.

Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 3 kanál liszt
  • csipet sütőpor
  • 1-2 kanál tejföl
  • fűszerek
  • petrezselyem
  • sütőpapír
Töltelékhez:
  • sajt, sonka, vajkrém, ketchup, majonéz, póréhagyma, paprikás szalámi, vagy bármi....

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd egy másik tálban a sárgáját a liszttel, tejföllel és egy csipet sütőporral elkeverjük. Ízlés szerint fűszerezhetjük kevés sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel, amitől szép, zöld mintás lesz. Ezután óvatosán átforgatjuk a tojásfehérjéből felvert habbal úgy mint egy hagyományos piskótánál.
Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt teszünk (ez fontos) és belesimítjuk a tojásos masszát. Előmelegített (180) sütőbe tesszük.
Ha megsült, még melegen sütőpapírostól az asztalra tesszük és jöhet a töltelék aminek csak a fantázián szab határt. A mostanit én vajkrémmel kentem meg majd arra helyeztem a sonkaszeleteket rá a sajtot és póréhagymát, majd óvatosan a sütőpapírról leválasztva feltekertem. Még melegen is nagyon finom de hűtőbe rakva kissé ferdén könnyebb szeletelni. Nagyon mutatós és finom.

1 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések