2010. augusztus 18., szerda

Halat, falat mi szem, szájnak ingere

1 hét. Már nem bírjuk annyira....egy kis szilváslepény is befigyelt a hétvégén aminek az elkészítése úgy mellesleg teavajjal tökéletesedett. De térjünk vissza a halhoz ami finom, és "omlósz"... de komolyan azt gondolom, hogy a halételek mentik meg a fogyókúránkat.

Egy kerámiatál aljára öntök oregánós olívaolajat és kevés fehérbort majd erre ráfektetem a karikára szelt burgonyát amit sózok, borsozok és kakukkfüvezek. Ha van rozmaring az is nagyon jó. Majd néhány apróra vágott fokhagymát és zöldborsót szórok rá ízlés szerint. Erre kerül a besózott borsozott halfilé, sok fokhagyma, póréhagyma. Meglocsolom citromfüves olívaolajjal és leöntöm a kefires fűszeres (só, bors, oregánó, kakukkfű, bazsalikom) öntettel. Tetejére, csak a színhatás kedvéért egy kis pirospaprika. Az első fél órában fóliával lefedve, majd anélkül sütöm. Az illatok?... Hát mint olaszban....

Hozzávalók:
  • tengeri halfilé
  • burgonya
  • zöldborsó
  • oregánós olívaolaj
  • citromfüves olívaolaj
  • 3 dl kefir
  • só, bors, kakukkfű, bazsalikom
  • fokhagyma
  • póréhagyma
  • fél deci fehérbor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések