2010. augusztus 12., csütörtök

Csipetkés zöldségleves

Csipetke vagy galuska? Nekem az előbbi néven épült a kis óvodás fejembe amikor is lisztes kézzel szorgosan fogdostam a fülcimpámat mert dédimamám szerint akkor az igazi ha pont olyan a tészta állaga.
Mivel mostanában bárhol fogdosom, rájövök kicsit könnyebb, kevésbé hízlalós ételeket kéne főznöm. Így született a zöldséges, tönkölyliszt csipetkés leves.


Apróra vágott hagymát kis olajon felforrósítom, beleteszem a karikára vágott sárgarépát, karalábét. Sózom, borsozom és egy kis kakukkfűvel ízestem. Hagyom kicsit megpirulni majd felöntöm egy kevés vízzel. Gyakran kevergetem, hagyom párolódni. Beleteszem a felcsíkozott káposztát és azöldborsót majd kis idő múlva felöntöm még vízzel és ízlés szint fűszerezem. Mikor majdnem készre puhultak zöldségek, akkor felöntöm annyi vízzel amennyi levest szeretnék belőle. Beleteszem a kockára vágott krumplit. Amíg megfő a krumpli, összegyúrom a galuskát majd belecsipkedem. Ha feljött kész is a leves.


Hozzávalók:


  • 4-5 db sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • zöldborsó
  • kevés káposzta csíkokra szelve
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3-4 burgonya
  • só, bors
  • kakukkfű
  • pirospaprika
  • babérlevél
  • leveskocka de ez nem fontos

Csipetkéhez:

  • 1 tojás
  • liszt amennyit felvesz
  • kis víz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések