2010. augusztus 15., vasárnap

Csak a bőre alá!

A csirkéből még sok minden kisülhet. Ezen elv mentén kezdtem hozzá a vasárnapi ebéd tervezésébe. A sima fűszerezés is finom, de lássuk be, egy idő után már unalmas. Szóval én azt mondom, töltsük meg!

Hozzávalók:
4 csirkecomb
1 fej hagyma
fél kg savanyú káposzta
20 dkg gomba
5-6 szelet bacon

bors
kakukkfű
grill fűszerkeverék
szárnyas fűszerkeverék


Körethez:
10 szem krumpli
sültkrumpli fűszerkeverék
Uborkasaláta:
1 nagy uborka
víz
borecet
sima ecet
3 teáskanál cukor
pirospaprika, bors, só

A csirkecombokat megmosom és besózom. A káposztát jól átmosom, kis darabokra vágom és egy fej hagymán megdinsztelem. A gombát és a bacon-t apróra vágva hozzáadom. Sózom, borsozom és ízlés szerint fűszerezem. AZ egészet jól átforgatom a tűzön. Ezután csirkecombok bőre alatt egy kis késsel helyet csinálok a tölteléknek, vigyázva, hogy nem vágja szét teljesen. A csirkéket megtöltöm és a szárnyas fűszerkeverékkel (ízlés szerint bármilyen fűszer használható) befűzerezem. A combokat tepsibe rakom és egy kis oliva olajjal meglocsolom. Már sülhet is, közben, néha meglocsolom, hogy ne legyen nagyon száraz.
A krumplikat megmosom, sós vízben, héjában megfőzöm. Miután megfőtt, cikkekre vágom és a sültkrumpli fűszerkeverékkel megszóróm. Sütőben kicsit megpirítom a tetejét.
Az uborkasalátához az uborkát meghámozom, szeltelőn felvágom. Besózóm és félreteszem. Egy kisebb tálba vizet teszek, kis borecetet és sima ecetet löttyintek bele, majd a cukrot. Kóstolgatom, ízlés szerint savanyítom az ecettel. Mehet bele az ubi, a tetjére pedig a pirospaprika és bors. Ízlés szerint tejföllel is tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések