A gyrost nagyon szeretem, mert könnyű és egészséges étel tele zöldségekkel és finom ropogós húsdarabokkal amiket elbűvöl a hűvös lágy joghurt és a csípős paradicsomszósz keveréke. Az egyik barátunknál ettem először házi készítésűt, és azóta én is sokszor csináltam csirkemellből melyet görög fűszerkeverékkel sütöttem pirosra. Legutóbb viszont amikor az éhség győzedelmeskedett felettem a grillcsirke bizonyult a leggyorsabb megoldásnak, és egy újabb ízélménynek is. Ezek után már az egyszerű joghurtszósszal sem értem be így az öntet egyik feléből görög jellegű tzatzikis (fokhagyma, só, bors, petrezselyem) és a másikból thai ihletésű (fokhagyma, gyömbér, koriander, chilli, cayenne bors) kisérőt készítettem. Ezek mellett persze nem maradhatott el a paradicsomszósz sem, amit ezúttal olaszosra vettem és felpaprikáztam egy nagy löket chillivel. Ebben a lakomában az a nagyszerű hogy az asztalnál mindenki kedvére válogathat, hiszen a hozzávalók külön tálakban várakoznak arra hogy az éhes vendégek bepakolják őket egy pitába vagy tortillába.
A csirke ha nem grill: 50 dkg csirkemell gyros fűszerkeverék: rozmaring, őrölt édes paprika, oregánó, fokhagyma granulátom, bors
"csípős, hagyma jöhet?" :) aha!!!
VálaszTörlés