2010. július 17., szombat

Csak ne csípjen chilis bab

Az étel, amit nemes egyszerűséggel csak könnyű és finomnak neveznék, ha nem egy joghurt vette volna meg a szlogen jogait. Természetesen a könnyű szigorúan az elkészítés folyamatára értendő, mert mint tudjuk a bab nem tartozik a light-os ételek közé. Na és akkor még a chiliről nem is beszéltünk! Fontos megjegyzés, hogy bármilyen furán is hangzik, én nem raktam chilit a chilis babba. Helyette viszont ment bele egy kicsi csípős bió paprika és aki akarta utánízesíthette chilivel. Ugyanez a helyzet a cayenne borssal. Mivel ez a borsfajták erősebb változata, nálam ez sem játszik, de hát ízlés kérdése. Szóval szabad a vásár csípjen vagy ne csípjen, az alapreceptet azért itt közzétenném.

Hozzávalók:
  • 2 csokor újhagyma vagy 2 lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • 2 doboz vörösbab konzerv
  • 1-2 ek. olaj
  • 80 dkg darált pulykahús
  • 2 tk. cayenne bors
  • szárított chilipehely ízlés szerint
  • vagy fél tk. csípős bio paprika
  • 3 tk. oreganó
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • 1-2 ek. cukor
  • kevés víz

A tálaláshoz: tejföl, reszelt sajt, chips vagy tortillachips

A hagymákat megpucolom, felaprítom és egy kis olívaolajon megdinsztelem. Hozzáadom a darált pulykahúst és addig pirítom, amíg (én úgy szoktam mondani) elemeire nem esik szét. A vörösbabot egy szűrőbe öntöm és átmosom, mert a konzerv leve kedvezőtlenül befolyásolhatja az ízeket. Ezután minden mehet a lábosba: paradicsomkonzerv, vörösbab, oregánó, cukor, bors, paprika, fahéj (bármilyen furcsa is, de nagyon jó ízt ad neki). Az egészet fedő alatt kb. 15 percig főzöm, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha kell vízzel felöntöm.

Stahl Judit receptje alapján

1 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések